Ghana’s pikante WK loting, broedertwisten

Ghana heeft geen kinderachtige tegenstanders geloot, Duitsland, Servië en Australië. Toch leeft er opluchting en optimisme voor de Black Stars. Servië en Australië zijn te verslaan en tegen Duitsland is het vooral tijd voor een revanche. 

In Ghana is de 6-1 oefennederlaag uit 1993 nog altijd bekend als het Bochum Disaster. Hardnekkige geruchten vertellen dat de Ghanese spelers, na een 0-1 ruststand, met opzet de wedstrijd verloren. Het nationale team leed in die jaren onder de tweespalt tussen de grote sterren Abedi Pele en Tony Yeboah. Naar het schijnt was er veel onrust in het elftal en onvrede met de bondsbestuurders.   

Dankzij deze loting speelt een heuse broedertwist. Bij Ghana-Duitsland staan mogelijk twee broers op het veld, maar niet voor hetzelfde land. Voor Duitsland heeft Jérôme Boateng, verdediger van HSV onlangs zijn debuut gemaakt.  In de uitwinst tegen Guus Hiddinks Rusland kreeg Jérôme rood dankzij tweemaal geel. Jérôme is zoon van een Ghanese vader en Duitse moeder. Zijn bloedeigen broer, Kevin Prince Boateng is momenteel bezig om voor Ghana te gaan spelen. KPB, speler van Portsmouth eerder in het nieuws met zijn karatetrap, moet zijn internationale debuut nog maken .

Verder speelt Ghana tegen het thuisland van hun Servische bondscoach Milovan Rajevac. ‘Milo’ was bezig om Mario Balotelli, Ghanese Italiaan van Internazionale, te overtuigen om voor de Black Stars te spelen. Tevergeefs, zo blijkt. De eerste bondscoach die Ghana naar het WK bracht, Ratomir Dujkovic in 2006, was ook een Serviër. In Servië is men er nog niet zo gerust op.

Tot slot, voor degenen die in Kameroen, de tegenstander van Nederland zijn geïntereseerd, verwijs ik graag naar de website van de grootste Afrika voetbalkenner, die momenteel daarover zelfs een proefschrift schrijft.

Meer info over het WK in het algemeen, treft u ook op WK2010pagina.

One Response to Ghana’s pikante WK loting, broedertwisten

  1. acwvisie schreef:

    Die groep met Duitsland, Ghana, Servië en Australië lijkt me heel interessant te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: