Ghana in Angola, tegen Angola

Amoah werkt zich in het zweet

Amoah werkt zich in het zweet

We won, but I’m not happy!” Een paar minuten na het eindsignaal, belt mijn Ghanese kennis Sammy op met zijn kijk op de prestaties van zijn land. In minder woorden viel de tweede en laatste poulewedstrijd tegen Burkina Faso niet samen te vatten.  De Black Stars mogen van geluk spreken dat ze nog meedoen in dit toernooi. De wedstrijd tegen hun noorderburen  was niet best. Na het eerdere verlies tegen Ivoorkust, sleepten elf Ghanezen ternauwernood de winst uit het vuur tegen tien Burkinezen.

De Ghanese aanvallers stichtten nauwelijks gevaar. Kwadwo Asamoah, de enige speler die de eerste wedstrijd een goede indruk maakte, was onzichtbaar.  Dominic Adiyiah maakte (voor vele fans eindelijk) zijn debuut voor de Black Stars, als invaller voor Matthew Amoah. De topscorer van het WK onder 20 maakte een ronduit zwakke indruk. 

De beste speler van de Black Stars was Andre ‘Dede” Ayew, maker van het enige doelpunt. Zijn broer Rahim Ayew viel in de tweede helft ook nog in. Het is nog een kwestie van wachten op Jordan, de jongste (en volgens vader Abedi Pele en broer Andre de talentvolste) van de drie broers, tot de invloed van de familie Ayew optimaal is.

Andre Ayew, beste speler van Ghana

Andre Ayew, de enige uitblinker

Ghana moet het zondag opnemen tegen het thuisland Angola. Hoewel Angola de laatste tien jaar steeds meer meetelt in het Afrikaanse voetbal, is het niet de sterkste tegenstander. Onlangs speelde Ghana nog met 0-0 gelijk tegen Angola in een oefenwedstrijd naar dit toernooi.  

Twee jaar geleden voerde Ghana als organisatoren van het toernooi om de Afrika Cup tevergeefs de slogan “We host it, we win it”. In de voormalige Goudkust hoopt iedereen nu, net als Sammy, dat die slogan nu (weer) niet uitkomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: