Hereniging en afscheid markeren oefenwedstrijd

De verloren zoon

Terug onder moeder’s vleugels. De verloren zoon, Sulley Muntari, is terug bij de selectie van mother Ghana. Op woensdag 3 maart 2010 kan Muntari eindelijk weer zijn landgenoten in de ogen kijken. Coach Rajevac heeft de sterke middenvelder weer opgeroepen voor de oefenwedstrijd in Sarajevo, vandaag tegen Bosnië. Maar Ghana moet tegelijkertijd de hoop op een supertalent nu echt opgeven.

Muntari, teamgenoot van Wesley Sneijder bij Inter Milan, werd vorig jaar uit het nationale team gezet nadat hij een eerdere oefenwedstrijd te min vond. Na de recente verzoening met de coach, heeft Sulley zich maximaal moeten inspannen om in de ingespeelde Ghanese ploeg zijn meerwaarde te bewijzen. Hij scoorde meteen de 0-1, maar kon niet voorkomen dat Bosnie met 2-1 te sterk bleek.

Balotelli zeker niet op het WK

De blikken vanuit Ghana zijn overigens al tijden gericht op Inter, de huidige kampioen van de Serie A. Niet alleen voor Sneijder, Muntari of de drievoudig Afrikaans voetballer van het jaar Samuel Eto’ o, maar vooral vanwege het supertalent Mario Balotelli. Deze week kwam van de jonge Italiaan de zoveelste -maar nu definitieve- afmelding voor de Black Stars. Als kind van Ghanese ouders had Balotelli ook voor Ghana kunnen kiezen, maar dat scenario kan nu in de open haard.

Balotelli kiest tot ergenis van Rajevac niet voor Ghana.  Het voortijdige afscheid van deze superster, valt slecht bij de Ghanese fans. Vooral omdat SuperMario vaak mikpunt van racisme is, bleef de hoop op een keuze voor Ghana lang levend. Maar ook in Italië is er ook geen plek voor hem, in ieder geval niet tijdens het komende wereldkampioenschap.

Cynisch vraagt een luisteraar zich voor de Ghanese radio af, of Balotelli wel eens van Othello heeft gehoord. Het beroemde verhaal van Shakespeare over de Afrikaanse prins die in een Europese samenleving vol rasvooroordelen leeft, vertoont een paar overeenkomsten. Hopelijk is ‘Balothello’ een beter lot beschoren dan Shakespeares personage, die uiteindelijk wanhopig wordt en de hand aan zichzelf slaat.

Drama voor "BalOthello"

Bondscoach Rajevac gaat nu zijn definitieve selectie voor het WK vormgeven. De worsteling van de Serviër spitst zich toe op de vraag in hoeverre hij spelers met ervaring verkiest boven degene die nog aan het begin van hun loopbaan staan.  In Sarajevo beschikte hij over de volgende mannen:

  • Keepers: Richard Kingson (Wigan Athletic, Engeland) Daniel Agyei (Liberty Professionals, Ghana)
  • Verdediging: Samuel Inkoom (Basel, Zwitserland), David Addy (FC Porto, Portugal), Eric Addo (Roda JC), Lee Addy (Bechem Chelsea, Ghana), Jonathan Mensah (Grananda, Spanje) Ibrahim Ayew (Zamalek, Egypte).
  • Middenveld: Sulley Muntari (Inter Milan, Italie), Derek Boateng (Getafe, Spanje), Agyemang Badu (Udinese, Italie), Anthony Annan (Rosenborg, Norwegen) Kwadwo Asamoah (Udinese, Italie), Andre Ayew, (Arles Avignon, Frankrijk)
  • Aanval: Prince Tagoe (Hoffenheim, Duitsland), Matthew Amoah (NAC Breda), Asamoah Gyan (Rennes, Frankrijk), Yaw Antwi, (FK Napredak Krusevac, Servië)

Ghana komt tegen Bosnie duidelijk te kort. Muntari speelt ruim driekwart wedstrijd maakte mede door zijn doelpunt een goede indruk. De uiteindelijke opstelling van Ghana was:

Daniel Adjei, Eric Addo, Ibrahim Ayew (Samuel Inkoom 46′), Lee Addy (Jonathan Mensah 67′), David Addy – Sulley Muntari (Yaw Antwi 74′), Kwadwo Asamoah (Derek Boateng 38′), Anthony Annan, Emmanuel Agyeman-Badu, Prince Tagoe (Andre Ayew 46′) – Mathew Amoah (Asamoah Gyan 46′)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: