John Mensah, onverzettelijk en breekbaar tegelijk

John "the Rock" Mensah

De sterke verdediger John Mensah staat voor een duivels dilemma. Eigenlijk moet hij geopereerd worden aan zijn rug om een einde te maken aan zijn vele blessures.  Toch kiest Mensah tot nu toe voor de tweede optie, de pijn verdragen en hopen dat hij het volhoudt.  Een operatie zou een herstel van misschien wel twaalf maanden vergen. Dan mist Mensah het WK en dat is dus eigenlijk geen echte optie.

John Mensah is een van de leiders van het Ghanese elftal. Als reserve-aanvoerder staat de Sunderland verdediger in Ghana bekend als “the Rock of Gibraltar” of simpelweg “the Rock”.  Zijn trainer in de Engelse Premier League, Steve Bruce, noemt hem “the beast”. Sunderland assistent-trainer Eric Black roemt John als een van de meest natuurlijke verdedigers van de Premier League, “Hij heeft een geweldige mentaliteit, hij is snel en leest de wedstrijd buitengewoon goed”.

John Mensah

Deze maand was Mensah voor het eerst, sinds hij vorig jaar door Olympic Lyonnais verhuurd werd, in staat om vier wedstrijden achtereen in de basis te starten. Tegen Manchester City maakte Mensah indruk door voor de Black Cats van Sunderland, Carlos Tevez uit de wedstrijd te houden. Tussen de wedstrijden door kan The Rock vrijwel niet trainen. De club verzorgt de speler buitengewoon voorzichtig, zolang hij de wedstrijden maar speelt.

De teamgenoot van Boudewijn Zenden heeft aangegeven liever bij Sunderland te willen blijven, dan terug te keren naar Lyon, waar hij vorig jaar last had van racisme. Mensah heeft de komende maanden de tijd hard nodig om zijn club te verleiden de optie tot koop te gebruiken en in vorm te blijven voor het nationale team. Maar als hij onverhoopt geblesseerd raakt, ziet zijn toekomst voor de Black Cats en voor de Black Stars er somber uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: