Door de Ghanese linies

De linies op een rij

Met nog minder dan 3 maanden voor de boeg, komen de contouren voor de selectie van Ghana in beeld. Met een middenveld om van te watertanden liggen de grootste vraagtekens helemaal voorin en helemaal achterin.

Met Michael Essien, een van de duurste en allerbeste Afrikaanse profs van alle tijden heeft het Ghanese middenveld een speler van wereldklasse.  Voeg daar uit de Italiaanse Serie A de verloren zoon Sulley Muntari van Inter Milaan en Kwadwo Asamoah van Udines aan toe en je kan voorbij de groepsfase gaan denken.  Verder zal ook Anthony Annan zeker te zien zijn. De kleine lichte speler van Rosenberg in Noorwegen moet wellicht Essiens rol overnemen, maar kan ook naast Essien spelen. Annan is niet het toonbeeld van het fysieke Afrika dat we de laatste jaren steeds meer hebben zien. Hij past eerder in het rijtje van Iniesta, Sneijder, Fabregas en Xavi, de kleine en spelbepalende middenvelders.

Annan, in het rijtje van Xavi, Iniesta, Sneijder?

Achterin zal coach Rajevac vooral rekenen op John Pantsil van Fulham, Eric Addo van Roda JC, de Duitse Ghanees Hans Adu Sarpei van Bayer Leverkusen en John Mensah van Sunderland. Maar blessures en gebrek aan wedstrijdritme vormen voor veel spelers een gevaar.

In de voorste linie is eigenlijk alleen Asamoah Gyan van Rennes een zekerheidje, hoewel hij dit weekend geblesseerd raakte. Verder zal vermoedelijk wel Matthew Amoah van NAC te vinden zijn in Zuid Afrika en zal de druk om de topscorer van het WK -20 te selecteren ook groot genoeg zijn om Dominic Adiyiah terug te zien. Maar echt in steen gebeiteld staat de voorhoede nog niet.

Naast het spitsenvraagstuk, is ook de andere kant van het veld nog niet vanzelfsprekend bezet. Als keeper komt vooral Richard Kingson in beeld. De derde keeper van Wigan heeft nog geen plek in de Premier League veroverd maar geldt voor Ghana al een tijd als eerste keus. Kingson, de oudere broer van Laryea Kingson (Hearts of Midlothian), is eigenlijk onbetwist, maar Ghana zou ook kunnen kiezen voor een keeper die voor zijn club wel vaste keus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: