‘Papa’ Boateng: “er stond nog een rekening open”

Een onvervalste onthulling vandaag in de Hamburger Morgen Post. Prince Boateng senior, de vader van Jerome en Kevin Prince, verklaart in de MoPo: er stond nog een rekening open. Vader Boateng reageerde op de overtreding tijdens de FA Cupfinal, van zijn zoon Kevin Prince op Michael Ballack.

“Nu is Kevin weer de boeman. Alles wat met een Boateng te maken heeft is meteen twee keer zo erg, dat doet mij pijn. Maar je moet wel de geschiedenis kennen. Dit gaat meer dan vier jaar terug. Kevin scoorde zijn eerste doelpunt voor Hertha BSC. In de wedstrijd daarna speelde ze tegen Bayern. Hij had ruzie met Ballack. Die zei ‘Je hebt een doelpunt gemaakt en je denkt dat je een grote speler bent’. Dat is Kevin nooit helemaal vergeten. Ik denk dat ze beiden nog een rekening te vereffenen hadden. Helaas is Kevin niet zo diplomatiek. Ik weet zeker dat hij opzettelijk een overtreding maakte maar dat hij Ballack niet opzettelijk wilde blesseren. Voor mij is het al erg genoeg dat iedereen nu weer op Kevin gaat schelden.”

Kort voor de overtreding sloeg Ballack Boateng in het gezicht. In de Ghanese cultuur wordt een klap in het gezicht bijzonder vernederend ervaren. Zoals een Ghanees elders op internet het uitdrukte: You can punch, kick, hell you can even kick me in the balls, and I will be willing to walk away. But for another man to bitchslap you, it is hard to let go, there’s bound to be retaliation, and Ballack paid for it. 

Volgens een ander had het slachtoffer geluk dat het Boateng betrof en niet Sulley Muntari, anders dronk Ballack nu uitsluitend door een rietje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: