Broers blijven in het nieuws, nu de Ayews

'Dede', aanvoerder van Ghana -20

De niet aflatende aandacht voor de broertjes Boateng dreigt belangrijk nieuws te overschaduwen. Andre Ayew, de middelste van drie voetbalbroers, wordt wellicht herenigd met zijn jonge broer Jordan bij Olympique Marseille, de Franse landskampioen.

Trainer Didier Deschamps geeft Andre ‘Dede’ Ayew voor het nieuwe seizoen een kans, na dit jaar te zijn uitgeleend aan Arles-Avignon, in de Franse tweede divisie. ‘Dede’ is ondanks gebrek aan ervaring op het allerhoogste niveau vaak van de partij in het nationale team van Ghana.

Boze tongen beweren altijd dat vader Abedi Pele een rol speelt in de selectie van zijn zoons. Naast Dede is ook Rahim Ayew geselecteerd, eveneens zonder regelmatig te spelen voor zijn team. De oudste Ayew, Rahim, behoort waarschijnlijk tot de afvallers van de voorlopige selectie en lijkt op de terugweg van zijn carriere. Andre Ayew zal er behalve bij Olympique Marseille ook in Zuid-Afrika bij zijn.

Jordan komt er aan

En Jordan? Die komt er zeker nog aan. Daar hoort de wereld na dit WK meer over. Dit jaar deed hij voor het eerst van zich spreken door te scoren in zijn debuut op het hoogste niveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: