Open brief aan de KNVB

onderdeel van de Afrikaanse cultuur

Beste KNVB,
 
Tot mijn verbazing las ik net op jullie site “Het is niet toegestaan vuvuzela’s het stadion mee in te nemen”
 
Dat is toch op zijn zachts gezegd opmerkelijk. Op het WK zullen de stadions vergeven zijn van die toeters. Juist een oefenwedstrijd leent zich ervoor om kennis te maken met de aspecten die zich op het WK ook zullen voordoen.
 Als de bondscoach er dankzij het verbod in slaagt om opdrachten door te geven of spelers elkaar goed coachen, terwijl dat door de vuvuzela’s tijdens het WK niet mogelijk is, dan komt Nederland daar te laat achter. Dan is de in mijn ogen belachelijke regeldrift van de KNVB er mede-oorzaak van dat Nederland geen kampioen wordt. Dat zou toch niet moeten.
 
Mocht de KNVB dit vanwege de veiligheid doen, is het evengoed belachelijk. Rond het Nederlands elftal valt immers weinig te verwachten, zeker in relatie tot de tegenstander van 1 juni. Juist Ghanese supporters zijn vredelievend. Dat bewijst onder meer de feestelijk en vlekkeloos verlopen oefenwedstrijd tussen Japen in Ghana, vorig jaar in Utrecht.

Een open houding naar het gebruik van Afrikaanse fans om hun teams luidruchtig aan te moedigen zou van deze wedstrijd een mooie voorproef op een Afrikaans WK vormen. Dat verdient Nederland, dat verdient Ghana, dat verdient het WK.
 
Met vriendelijke groet,
 
De redactie van https://blikopghana.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: