‘Jongste’ ploeg EN grootste belangstelling van thuisfront

Quincy matchwinner

De Black Stars zijn in Zuid-Afrika aangekomen. Ghana won afgelopen zaterdag de laatste oefenwedstrijd nog tegen Letland met 1-0, door een doelpunt van Quincy Owusu-Abeyie. Het nationale team landde gisteren veilig en maakt zich op voor de eerste wedstrijd tegen Servie, het vaderland van de Ghanese bondscoach Rajevac.

De bondscoach van Ghana liet bij aankomst, tot verrassing van veel Ghanezen, weten dat een gelijkspel voor hem al een goede prestatie zou zijn. Dat moeten we aannemen van zijn tolk aangezien coach ‘Milo’ zelf de Engelse taal niet machtig is.

Ondertussen heeft Ghana naam gemaakt als jongste ploeg en als land waar de belangstelling van de bevolking het hoogst is.  BlikopGhana zet uiteraard een vraagteken bij de eerste bewering (zie artikelen onder deze link) maar is vooral gefascineerd door het onwaarschijnlijke optimisme van de Ghanese achterban. De gemiddelde voorspelling voor verloop van het WK ziet er als volgt uit:

Group Stage:
Ghana vrs Serbia—————-Ghana wins
Ghana vrs Australia————–Ghana wins
Ghana vs Germany—————Ghana wins

Round of 16:
Ghana vrs whoever————– Ghana wins

Q-final:
Ghana vrs whoever————–Ghana wins

Semi final:
Ghana vs whoever————– Ghana wins

Grand Finale:
Ghana vrs whoever—————Ghana wins

Daarmee voltooid Ghana de opmars die is ingezet in 2006 op alle grote toernooien.  Kijk maar mee, met de Ghanese logica:
2006 Afrika Cup – 1ste ronde eruit
2006 FIFA WK – 2de ronde eruit
2008 Afrika Cup – Halve finale – derde plaats
2010 Afrika Cup – Finale – 2e plaats
2010 FIFA WK – Finale – 1e plaats, dat kan niet anders.

Plaats een reactie