Geen brokken in broedertwist

Woensdag 23 mei 2010 was een memorabele dag voor de halfbroers Boateng. Veelbesproken en groots aangekondigd was het gevecht tussen twee zoons van dezelfde vader.

De oudste, Kevin -Berlijnse gangster-rapper en rebel op voetbalschoenen- koos voor Ghana na te zijn afgewezen door Duitsland. Afgewezen om zijn gebrek aan Duitse ‘Pünktlichkeit und Disziplin’. De jongste, Jerome -rustige gebalanceerde verdediger- die zijn oude broer bekritiseerde vanwege een onbesuisde tackle op de Duitse aanvoerder, zijn aanvoerder.

Met angst en spanning werd vanuit twee landen gekeken naar de wedstrijd in een wedstrijd.

Maar tot een echte strijd kwam het niet. Jerome verliet het veld voor het laatste fluitsignaal en Kevin Prince kon niet voorkomen dat zijn Ghana verloor. Tot fysieke duels kwam het nauwelijks en dankzij het verlies van Servië, mocht ook Ghana door naar de laatste zestien landen van dit WK.

Misser van de regie op de televisie, was het ontbreken van de beelden van het handenschudden voorafgaand aan de wedstrijd.

Handenschudden (foto Matt Dunham)

Gelukkig heeft BlikopGhana het moment terug weten te vinden. De focus van Kevin Prince verraadt totale concentratie op de wedstrijd. ‘KPB’ liet zich niet meesleuren door de emoties van de bizarre situatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: