Ghana gelooft niet in een Amerikaanse revanche

Waving flag...

De Verenigde Staten staan voor een zware opgave. Team USA moet het in de achtste finale opnemen tegen een heel continent, zo voelt de wedstrijd tegen Ghana. Want net als in 2006 heeft Ghana zich opnieuw geplaatst bij de beste zestien landen van de wereld. 

“Maar nu hebben we meer ervaring en zijn we beter dan vier jaar geleden”, zegt Matthew Amoah, topscorer voor Ghana in de kwalificatie in een interview met BlikopGhana. En uiteraard staat heel Afrika achter Ghana, zeker nu zo goed als zeker alle Afrikaanse deelnemers zijn uitgeschakeld.

Op het vorige WK versloeg Ghana de VS nog met 2-1, dus de behoefte aan revanche is groot.

In Ghana maakt de roep om revanche geen indruk. Amerika mag dan wel hoger staan op de Fifa ranglijst, dit toernooi gaat Ghana ver komen.

Een van de belangrijkste vraagtekens voor Ghana is of John Mensah, de dienstdoende aanvoerder voluit kan spelen. Ook de positie van ‘enfant terrible’ Sulley Muntari binnen het team is nog onzeker. Gezien zijn staat van dienst en kwaliteit, zou Muntari thuishoren in de basis. Zijn onaangepaste gedrag heeft zijn positie echter wankel gemaakt. Tot op heden ziet Rajevac in hem niet meer dan een wisselspeler.

De grootste behoefte heeft Ghana aan een doelpuntenmaker. Tot nu toe lukte scoren alleen vanaf de penaltystip. In positieve zin hebben Dede Ayew en Kevin Prince Boateng zich onderscheiden. Van Kwadwo Asamoah was dit toernooi meer verwacht, net als van de teleurstellende Prince Tagoe.

Wellicht komen er nog aanvallende impulsen van de Nederlands getinte inbreng. Matthew Amoah en Quincy Owusu Abeyie maakte in de drie wedstrijden tot nu toe beiden twee invalbeurten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: