Dodelijke slachtoffers bij vreugde-explosie in Ghana

Wilde taferelen in Ghana

Als gevolg van de onbeschrijflijke vreugde uitbarstingen in Ghana zijn inmiddels vijf mensen om het leven gekomen, berichtten Ghanese kranten. De politie zet aanstaande vrijdag extra manschappen in om de verwachte chaos na winst op Uruguay te beperken.

In verband met deze bizarre gebeurtenissen vraagt BlikopGhana uw aandacht voor twee markante uitspraken van Roger Milla. Deze Afrikaanse grootheid gaf jaren geleden aan waarom hij beruste in de uitschakeling van Kameroen tegen Engeland in de kwartfinale op het WK in 1990.  

I’ll tell you something: if we had beaten England, Africa would have exploded. Ex-plo-ded. There would even have been deaths. The Good Lord knows what he does. Me, I thank him for stopping us in the quarter-finals.

Dit legendarische citaat is onder meer opgediept door antropoloog Arnold Pannenborg, op p. 4 in zijn boek How to win a football match in Cameroon. De vrees voor dodelijke slachtoffers van vreugde-explosies was ook voelbaar in het land toen Ghana op het punt stond om op eigen bodem de Afrika Cup te winnen. Opgelucht haalde sommige Ghanezen weer adem toen Kameroen te sterk bleek in de halve finale.

Roger Milla bleek trouwens al eerder voorspellende waarde te hebben, toen hij de wereld waarschuwde voor het moment waarop Ghana zich zou plaatsen voor het WK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: