Congo, grootst geschapen, maatje te klein voor Ghana

0-3 door Muntari

Ghana, deze week in het nieuws met de lengte van het mannelijk geslachtsorgaan, heeft goede zaken gedaan. Vandaag werd Congo, nog iets meer in het nieuws vanwege hetzelfde onderzoek, in Congo verslagen met 0-3.

De winst op de Congolezen wekt vertrouwen voor de volgende prestigieuze wedstrijd, op Wembley. Ghana speelt op dinsdag 29 maart tegen de voormalige koloniale overheerser Engeland.

Ster op de tribuneVijf spelers van Engelse clubs hopen op een basisplaats bij coach Stevanovic.  Aanvoerder John Mensah van Sunderland en zijn teamgenoten Asamoah Gyan en Suley Muntari hebben goede papieren. Blackpool’s keeper Richard Kingson en Fulham’s John Paintsil maken het vijftal compleet. De grootste Ghanese ster in Engeland, Essien, speelt nog altijd niet voor zijn land, maar heeft beloofd om te komen kijken.

Soap

De wedstrijd tegen Congo, had veel ingrediënten van een soap in zich.  Een speler kwam niet opdagen omdat hij zijn paspoort kwijtraakte.  Een andere speler wilde zijn vriendin verrassen met een overwinning op haar verjaardag. Tot het vermaak van veel Ghanezen, werd bekend dat zijn vriendin zesentwintig werd, vijf jaar ouder dan haar voetballende vriendje. In de Afrikaanse context is een (veel) oudere vriendin ongebruikelijk en wordt dit gezien als een bewijs dat de voetballer in het echt misschien wel net zo oud als (of ouder dan)  zijn vriendinnetje.

Een derde speler droeg de overwinning op aan zijn recentelijk overleden vader.  Een Ghanese journalist werd bij gebrek aan visum in de cel gegooid, en het grootgeschapen thuispubliek was ontevreden met de uitslag.

Ondertussen won Ivoorkust in Accra dankzij twee goals van captain Drogba met 2-1 van Benin en mag voormalig Black Star captain Stephen Appiah zich opmaken voor eerbetoon van de Ghanese bond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: