Black Stars toekomstgericht ten onder

Jordan Ayew in duel met Thiago Silva

Het is de eerste nederlaag van Ghana in Londen. Al vijf jaar spelen de Black Stars oefenwedstrijden in Europa, veelal in Engeland. Brazilië was maandagavond 5 september met 1-0 te sterk maar er valt veel positiefs te melden over Ghana deze week.  Ten eerste bleven de Black Stars met 10 man serieuze tegenstanders voor de Brazilianen. Ten tweede is er eindelijk een nieuwe keeper opgestaan. En last but not least, heeft Arsenal talent Emmanuel Frimpong zijn ja-woord aan Ghana gegeven.Regelmatige bezoekers zullen vele zorgen van Ghana herkennen die deze week aan de orde kwamen.  Ghanezen leven voor prestige op het voetbalveld. En waar valt prestige beter te behalen dan tegen Brazilië? Dus overzagen de Black Stars bijna nog hun sportieve plicht. Gelukkig werd kwalificatiewedstrijd (Afrika Cup 2012) tegen Swaziland voor het weekend nog net afgevinkt met een ronduit teleurstellende 2-0. Maar het keepersvraagstuk werd door de Noorse Ghanees Adam Kwarasey eindelijk, in ieder geval voorlopig opgelost. Kwarasey werd door velen betiteld als man van de wedstrijd.

.

Ghana bewees maandagavond dat het goed met de grote landen mee kan doen. Jammer genoeg kreeg Daniel Opare (Standaard Luik)  een volstrekt belachelijke rode kaart, waardoor de wedstrijd niet meer gelijkwaardig was. In het veld kregen veel jonge spelers, zoals Jonathan Mensah, Emmanuel Agyemang-Badu en Jordan Ayew de kans om ervaring op te doen.  Ook Vitesse-aanwinst Anthony Annan kwam in de tweede helft in actie.

Maar potentieel nog positiever was het andere nieuws uit Londen. De jeugdige Emmanuel Frimpong uit de selectie van Arsene Wenger was al door de Engelse bond voor verschillende jeugdteams geselecteerd maar verkiest toch om voor zijn geboorteland uit te komen. Daarmee trok Ghana weer eens aan het langste eind, waar eerder Dany Wellbeck nog voor Engeland koos.

En onze ‘eigen‘ Matthew Amoah, die buiten beeld van de Black Stars is verdwenen, verkast deze week naar Turkije. Hij zet zijn carrière voort bij Mersin die net naar het hoogste niveau is gepromoveerd. BlikopGhana wenst ‘Klinsmann’ alle succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: