Voorbereiding op Afrika Cup in Gabon, oefenwedstrijd tegen Gabon

Anthony Annan

Zelfverzekerde Annan

Op 15 november oefende Ghana tegen Gabon, het thuisland van de komende Afrikaanse Kampioenschappen.  Ghana won in Parijs op de valreep met 2-1, mede dankzij de ‘Europese‘ Afrikanen.

Vorige week kondigde de Duitse Ghanees Kevin Prince Boateng aan niet langer beschikbaar te zijn voor het nationale team. En hoewel het nieuws niet bepaald licht werd ontvangen in Ghana, trok de bond net zo makkelijk weer een blik spelers open. Deze week maakte twee andere, in Duitsland geboren spelers, Jeffrey Schlupp en Charles Takyi, hun debuut voor Ghana. Aanvaller Schlupp speelt bij Leicester City in de Engelse eerste divisie. Middenvelder Takyi is in de Bundesliga opgeduikeld bij FC St. Pauli. In het doel heeft een andere ‘Europeaan’ de Noorse Ghanees Adam Kwarasey zijn plek inmiddels veroverd. Amsterdammer Quincy Owusu Abeyie bleef op de bank.

De spelers van Ghana zijn vol zelfvertrouwen over de goede afloop van het continentale kampioenschap. Vitessenaar Anthony Annan weet dat de verwachtingen hoog zijn. “Er is druk om goed te presteren maar daar kunnen we mee omgaan. We moeten goed spelen om te winnen en dat kunnen we altijd.”

Verdediger Samuel Inkoom doet er nog een schepje bovenop.  “We weten dat het belangrijk is om volgend jaar de Nations Cup met een trofee af te sluiten. Het is fundamenteel.”

Ondertussen is er ook gewerkt aan een nieuw shirt voor het nationale team. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: