Ghana zelfverzekerd van finaleplaats

GFA logo

Ghanese voetbalbond

Als Ghana aftrapt voor de halve finale van de Afrika Cup, is er bijna geen sprake van spanning. De wedstrijd is slechts een horde die genomen moet worden op weg naar de finish. De eindstreep is deze keer de vijfde continentale titel.

Geen land is zo overtuigd van hun kwaliteit op het voetbalveld als Ghana. Ook al is het dertig jaar geleden dat Ghana kampioen van Afrika werd, op de afgelopen twee WK’s heeft Ghana bewezen Afrika’s beste te zijn. In 2008 en in 2010 hoorde Ghana ook al tot de beste vier  op de Afrikaanse kampioenschappen. Vier jaar geleden werd Ghana derde, de vorige keer tweede, dus…. nu kan het niet meer mis. Zelfs het staatshoofd, president Atta Mills, weet  zeker dat zijn land gaat winnen en hij weet ook dat andere Afrikaanse leiders dat weten.

Veel toplanden verzuimden zich te kwalificeren voor dit toernooi in Gabon en Equatoriaal Guinea. Zo ontbreekt Egypte, tot zondag 12 februari 2012 de (drievoudig!) regerend kampioen. Ook Nigeria, Zuid-Afrika en Kameroen hebben zich niet geplaatst.

Tegenstander in de halve finale is Zambia, bepaald geen grootmacht. De bondscoach van Zambia is een oude bekende. Herve Renard was assistent coach bij Ghana onder zijn landgenoot Claude Le Roy toen de Black Stars n eigen land in de halve finale strandde. Maar dat de coach van de tegenstander dus met veel spelers heeft gewerkt, de geheimen, de sterktes en de zwaktes kent, speelt nauwelijks een rol.

Als de Ghanezen zich al ergens zorgen over maken, dan is het hooguit de finale. Daarin wacht hoogstwaarschijnlijk Ivoorkust, die volgens verwachtingen gaan afrekenen met Mali. Zowel Ivoorkust als Ghana waren voorafgaand aan het toernooi door kenners getipt als favorieten. Als de halve finales verlopen zoals voorspeld, dan krijgt het toernooi dus een droomfinale. Of u hier een nadere vooruitblik over die finale te lezen krijgt, valt nog te bezien. Een voorspelling krijgt u wel. Ghana wint.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: