Meedoen in Brazilië of de wonden likken?

Worldcup in Brasil

Worldcup in Brasil

Nog twee wedstrijden. Na een lange kwalificatiecyclus is het scenario duidelijk. Eerst thuis 15 oktober een voorsprong opbouwen en dan 19 november uit de buit veilig stellen. Ghana kan zich voor de derde achtereenvolgende keer plaatsen voor het WK voetbal. Er moet nog maar een hobbel onderweg genomen worden. Nou ja, hobbel, Egypte kan je beter een piramide noemen. Bovendien is het niet duidelijk welke spelers deze uitdaging te lijf mogen gaan.

Het lot was Ghana niet goed gezind toen de Afrikaanse poulewinnaars voor de beslissende kwalificatieronde gekoppeld werden. Egypte is immers recordkampioen van Afrika met onder meer drie opeenvolgende titels in 2006, 2008 en 2010. Maar in die jaren was het stuur nog in de handen van Hosni Mubarak, die voetbal gebruikte als middel om het volk bezig te houden. Inmiddels maakt het volk zich vooral druk over het landsbestuur en is de aandacht voor voetbal weggezakt. Toch is Egypte het enige Afrikaanse land dat alle WK kwalificaties wist te winnen.

Dan maar eens kijken naar de eigen kracht van Ghana? De selectie is altijd onderwerp van discussie, maar deze keer maakte de bondscoach echt wat opvallende keuzes. Zo is daar de terugkeer van keeper Richard Kingson. Hij keepte de afgelopen jaren niet meer dan drie wedstrijden bij een middenmoter op Cyprus. Ook heeft coach Akwesi Appiah ‘enfant terrible’ Sulley Muntari weer opgeroepen, nadat de middenvelder van AC Milan  om disciplinaire redenen buiten de ploeg was gelaten. De lijst met spelers die om andere dan technisch-tactische overwegingen buiten de selectie bleven is lang. Zo zijn ook de broertjes Ayew van Olympique Marseille , tijden niet beschikbaar vanwege gekrenkte trots,  terug. Kevin Prince Boateng is er weer bij, nadat hij eerder verklaarde niet meer voor Ghana te willen spelen. Ook Chelsea middenvelder Michael Essien laat zich weer zien, na een afwezigheid van bijna drie jaar. Essien is een van de allergrootste spelers die Ghana ooit gehad heeft, maar waarschijnlijk ligt zijn beste spel al een paar jaar achter hem.

Sommige spelers die  wel geselecteerd zijn, doen de wenkbrauwen fronzen. Emmanuel Frimpong is speler bij Arsenal die nog geen competitiewedstrijd speelde. Ook de aanvaller Mahatma Otoo schopt in de Noorse competitie nog geen deuk in een pakje boter. Ook de selectie van Christian Atsu en Samuel Inkoom wekken in Ghana verbazing omdat ze dit seizoen nog geen wedstrijd hebben gespeeld. Atsu is trouwens een van de vele Chelsea huurlingen die bij Vitesse zijn gestald. In de afgelopen jaren was Atsu een opvallende speler die in zijn tijd bij Porto ook in het nationale team indruk maakte.

Toekomst in de Black Stars?

FC Twente aanvaller Shadrach

Mocht de coach er in slagen om uit deze verzameling een winnend elftal op te stellen, dan kan de blik op Brazilië gericht worden. Blikopghana ziet dan wellicht een rol weggelegd voor Eghan Shadrach, aanvaller bij koploper FC Twente in de Eredivisie.

One Response to Meedoen in Brazilië of de wonden likken?

  1. youngFerne schreef:

    I see you don’t monetize your page, but you can earn extra cash every day.
    It’s very easy even for noobs, if you are
    interested simply search in gooogle: pandatsor’s tools

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: