Ghana loopt zich warm voor derde WK

Ghana gekwalificeerd

Ghana gekwalificeerd

Voor de derde achtereenvolgende keer heeft Ghana zich geplaatst voor het WK voetbal. Wat een eeuwigheid niet lukte, lijkt de afgelopen jaren een vanzelfsprekendheidje geworden. De blik van de wereld is in 2014 wederom op Ghana gericht. Over het algemeen geldt de poule van de Ghanezen als de zwaarste. Onze helden nemen het straks in Brazilië op tegen Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Maar kansloos? Nee hoor, integendeel! Hoe groter de tegenstanders, hoe harder de klap die uitgedeeld kan worden. Bondscoach Akwesi Appiah maakt zich niet druk over de tegenstanders.

De WK koorts lijkt wel toe te slaan bij de profspelers die overal en nergens onder contract staan. Het zal niet voor het eerst zijn als Ghana deze zomer een of meerdere spelers meeneemt die letterlijk nergens onder contract staat. BlikopGhana staat even stil bij de selectie van dit moment en loopt de belangrijkste namen even langs.

Ghana tegen Egypte

Ghana tegen Egypte

De speler met de grootste statuur is zonder twijfel Michael Essien. De oogappel van Jose Mourinho (zowel bij Real Madrid als bij Chelsea) is momenteel weliswaar blessurevrij maar ook geen schim maar van de bizon die van zestienmeter naar zestienmeter denderde. Misschien kan hij het nog wel, maar hij krijgt de kans niet om het te tonen. Essien’s manager is openlijk op zoek naar een nieuwe club. Als het al lukt om blessurevrij de zomer te halen, is het alsnog de vraag of Appiah een plek heeft voor Essien omdat hij al drie jaar weinig tot niets heeft bijgedragen aan de  Black Stars, terwijl het middenveld ruim bezet is. Een andere speler die zich zorgen zal maken, is Anthony Annan. De oud-vitessenaar heeft bij Schalke 04 ook geen basisplek na een mislukt avontuur bij Osasuna. Emmanuel Agyeman-Badu zit ook niet gerust op de bank bij Udinese momenteel.  Zelfs de onbetwiste aanvalsleider voor Ghana, Asamoah Gyan overweegt om de zakkenvullende zandbak in de Emiraten te verlaten voor een meer prestigieuze competitie.

Bondscoach Appiah

Bondscoach Appiah

Paniek is misschien een groot woord maar een aantal eerdere internationals heeft zich hals over kop naar een andere club, op een lager niveau, begeven om daar tenminste op het veld in beeld te blijven. Jordan Ayew (Olympique Marseille) en Abdul Majeed Waris (Spartak Moskou) zijn op hun verzoek uitgeleend aan Franse degradatiekandidaten Sochaux en Valenciennes.  Tweevoudig WK ganger John Paintsil is in Zuid Afrika bij Santos in de eerste divisie beland.  Ook Derek Boateng heeft al twee WK’s op zijn naam staan. ‘D-Boat’ doet er veel aan om weg te komen van de bank in Fulham. Zorgen zijn er ook voor Andre Ayew die tegen Egypte zijn knie blesseerde en al maanden uit de roulatie is. Bovendien zijn er traditionele twijfels over wie er op doel moet.

Op het WK begint Ghana vol vertrouwen tegen de Verenigde Staten. Tijdens de laatste ontmoeting, op het WK in Zuid-Afrika plaatsten de Black Stars zich door een luid bejubelde overwinning op de VS in de verlening, voor de laatste acht. De tweede wedstrijd is ook een WK herhaling, tegen Duitsland. De vorige keer stond daar de broederstrijd tussen Kevin Prince en Jerome Boateng centraal. De laatste poule-wedstrijd speelt Ghana op 26 juni in Brasilia tegen Portugal. Verdediger Lee Addy van Dynamo Zagreb is niet onder de indruk. “Hij is geen grote uitdaging. Ik kan hem makkelijk aan en hij zal niet opvallen tegenover mij.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: